A Build-Material Kft. kapacitásbővítő fejlesztése
A kedvezményezett neve: Build- Material Kft.
A projekt címe: 6422 Tompa, Kossuth u. 23.
A szerződött támogatás összege: 38.575.000,- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50%-os
A projekt tervezett befejezési dátuma: (ha megvalósult: 2017. december 21.akkor a tényleges befejezés)
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16.-2017-01151

A projekt tartalmának bemutatása:
A vállalkozás komplett szolgáltatást tud nyújtani, azonban a gyakran felmerülő daruzási igényeit mindeddig csak külső szolgáltató bevonásával tudta megvalósítani, ami állandó problémát jelentett és jelentős korlátot szabott a vállalati versenyképesség növekedésének, a kapacitások bővítésének. 
A projekt keretében 1 db daru beszerzése valósult meg, amely a használt nagy tömegű anyagok mozgatását segíti elő a kivitelezési folyamatok során. 
Ez a tevékenység nem volt saját tevékenység, így az nagy mértékben tette függővé vállalkozást más tényezőktől és sokszor jelentősen lassította a munkákat az, hogy nem volt szabad igénybe vehető daruzási kapacitás az adott térségben. A saját daru (VTSZ 8426) beszerzésével a vállalkozás által végzett helyszíni munkák felgyorsulása valósul meg és nem válik függővé a külső szolgáltatók kapacitáshiányának, árnyomásának. 
Egy, a vállalkozás igényeinek megfelelő, minden igényt kielégítő daru beszerzése a fenti problémát áthidalva egyrészt a vállalkozás működési kockázatát jelentősen csökkentette, másrészt további kapacitásbővítésre adott lehetőséget. A munkafolyamatok gyorsulása, a saját tevékenység keretében realizált költségelőny jelentősen növeli a vállalkozás versenyképességét és ezáltal hozzájárul a meglévő munkahelyek megtartásához. 
A beruházás a fentieken túl kapacitásbővítést eredményez, hiszen a vállalkozás tevékenysége új folyamattal, új tevékenységgel bővült, hiszen a saját daruzási igényeinek kielégítése mellett a vállalkozás a kihasználatlan daruzási kapacitásokat, mint szolgáltatás tudja nyújtani a döntően építőiparban tevékenykedő vállalkozások számára.